Wie ben ik?

Een eigen praktijk: een belangrijke stap op mijn levenspad ...

Als zelfstandig orthopedagoge begeleid ik binnen mijn praktijk  jongeren van 6 tot 18 jaar.

Na het behalen van mijn master orthopedagogie aan de RUG startte ik thuis als onthaalmoeder. Zorgen voor mijn twee dochters en andere kinderen was super, maar toch bleef ik op mijn honger zitten.

Dochters richting school, ik richting arbeidsmarkt. Ondertussen werk ik reeds 15 jaar in het buitengewoon onderwijs, eerst in 'de Spycker' een type 8 school te Brugge en erna in 'de Vuurtoren' te Knokke-Heist. Ik vormde er een theoretische en praktijkgerichte positieve visie op jongeren. Levenslang bijscholen is mijn motto, zo behaalde ik op mijn veertigste mijn lerarendiploma.

Als perfectioniste en idealiste gaf ik steeds het beste van mezelf. Ik analyseerde, luisterde en ondersteunde waar nodig. Het botsen op mijn persoonlijke grenzen was dan ook onvermijdelijk. Ik werd er echter wel een rijker persoon door. Het gaf me de kracht om te beseffen: we hoeven niet perfect te zijn, zolang we maar onszelf zijn.

In september 2017 startte ik met een opleiding gedragscounselor bij Thomas More. Verrijkend als mens, als therapeut, elke module het gedrag bekijken vanuit een andere bril....