Bijles wiskunde - efficiënt studeren

In deze periode zijn veel scholen gesloten. Toch moeten jongeren nog steeds bijleren en staat het onderwijs niet stil. Graag bied ik hulp aan waar mogelijk.

Ik heb jarenlange ervaring als ondersteuner van jongeren met dyscalculie en leerproblemen in het buitengewoon onderwijs en volgde hier rond uiteenlopende bijscholingen. Ik bekijk amen met de jongere de vaardigheden en de werkpunten binnen verschillende leerdomeinen. Soms is een éénmalige ondersteuning voldoende, soms zijn meerdere sessies noodzakelijk. 

Ook een extra duwtje net voor de examens behoort tot de mogelijkheden. 

Wiskunde

Wiskunde vergelijk ik vaak met een huis  Een huis gebouwd op een zwak fundament, verliest op een bepaald moment zijn stevigheid. Wiskunde verder bouwen op een zwakke basis, wordt dan een uitdaging. Wie de basis niet begrijpt, wie hiaten vertoont in de basis, botst vaak op dezelfde grenzen, met vele frustraties tot gevolg.

Efficiënt studeren in minder tijd

Om efficiënt te studeren moet de jongere steunen op uiteenlopende vaardigheden.  Zichzelf kunnen organiseren, zaken kunnen plannen, zijn aandacht richten en geconcentreerd blijven zijn er maar enkele van.  Binnen het verschil probeer ik via concreet materiaal (de leerstof uit de school) en een theoretisch kader ondersteuning op maat aan te bieden waar nodig. 

Mag ik het verschil maken bij jouw zoon/dochter?

Mocht er hierin interesse zijn mag je mij altijd bellen voor meer informatie 0496/10.33.95 of een vrijblijvende afspraak maken via orthopetra@hotmail.com

_________________________________________________________